nedelja, 4. januar 2009

Ironija usode.

iz wikipedije: O ironiji usode govorimo, kadar se dogodki odvijejo v nasprotju s pričakovanjem, kot da bi usoda prizadeto osebo zasmehovala.

Gotovo ste v življenju doživeli že kakšen primer, ki bi ustrezal zgornjemu opisu.
Par primerov iz mojega življenja [okej no, drugi je prijatelja Gregorja.
  • O neki osebi x ste brez da bi jo poznali govorili vse mogoče slabe stvari. Od kritiziranja stila, do zaničevanja in podobno. Čez nekaj časa pa se ti zgodi neko sranje v živlenju in glej no glej, oseba x je bila tista ki ti je rešila rit. Naklučje?
Pa poglejmo drug primer.
  • Lansko poletje ste se na ves glas smejali sošolcu, ki je imel popravni izpit iz Slovenščine, še z večjim veseljem pa ste mu pod nos porinili svoje spričevalo, kjer se je pri Slovenščini svetila petica. Kaj se je zgodilo po tem? V novem šolskem letu je bila prva ocena pri Slovenščini 1. Who's laughin now?
Naslednji primer je podoben prvemu in se tiče nas, deklet.
  • Ko vidimo fanta, ki ga še ne poznamo je logično da ga "prečekiramo" in ga grdo rečeno popredalčkamo. Predala sta samo dva. "ja" in "ne". Vidiš tipa, si v njegovi družbi in ga odločno in nepreklicno, trikrat podčrtano, obkroženo in z rdečo barvo poudarjeno vržeš v predal "ne". Čez nekaj časa ti postane ušeč še malo časa, pa sta happy together. Že preveč ironično?
Kaj pa, če se ta tip po tem ko sta že nekaj časa skupaj spoprijatelji in se začne družiti z osebo, ki ti je še ne dolgo nazaj polnila vse kotičke tvojega srca in ti ga je seveda po tem tudi zlomila.? In še bolj ironično, vsakič ko ste bili skupaj v družbi si ponovno dobila tist prijeten občutek, identičen tistemu, ki si ga imela preden te je prizadel?

Živlenje je polno takih dogodkov, pa se jih sploh ne zavedamo. [razen tisti seveda, ki imamo preveč časa za razmišljanje v tri pikce, potem pa še več časa da te misli zapišemo v blog. ;)

še bi lahko nakladala pa bom vam na uslugo nehala.
+ učit se moram ker je jutri baje kar šola. ><

pa še ena slika, ki se nanaša na drugi del tretjega primera.
Drži kot prilepleno. ^^




[Hang in there! <3

Ni komentarjev:

Objavite komentar